Riktverksfunktion och inställningar

Syfte;

Grundlig förståelse av riktverkets funktion och uppbyggnad. Utbildningen syftar till att lära ut principer för att rikta plåt med hög kvalitet, vilket i sin tur minimerar onödiga produktionsstopp som kan uppstå på grund av dåligt riktat bandmaterial.

Målgrupp;

  • Pressoperatörer De personer som arbetar med pressmaskinerna och ansvarar för att mata in plåten i pressen. De behöver förstå riktverkets funktion för att undvika felaktig frammatning och för att upprätthålla en jämn och pålitlig produktion.
  • Ställare Ställare är ansvariga för att justera och konfigurera olika komponenter i pressanläggningen för att säkerställa rätt produktionsparametrar. De måste ha en djupgående kunskap om riktverket och dess inställningar för att optimera processen.
  • Verktygskonstruktörer Dessa personer är inblandade i utformningen och konstruktionen av verktyg och formar som ska användas i pressanläggningen. De behöver förstå riktverkets funktion för att utforma verktyg som är kompatibla med riktverket som kan leverera önskade resultat.

 

Genom att utbilda dessa tre grupper av personal i riktverkets funktion och inställningar kan företaget förbättra kvaliteten och effektiviteten i sin pressanläggning och minska risker för produktionsstopp och dyra verktygshaverier som kan uppstå på grund av felaktigt riktad plåt.

 

Målet med utbildningen;

Öka kunskapen om hur riktverk fungerar och att ge deltagarna en grundlig förståelse av riktverkets funktion och uppbyggnad.

Vill du jobba hos oss?

På Olsons arbetar vi effektivt och professionellt i alla led och ger alltid den bästa servicen. Vår personal trivs och drivs av framgång samt av att ha kul på jobbet.

Se alla lediga tjänster här