Beröringsfria skydd

Vi har idag ett heltäckande program av beröringsfria avskärmningsskydd från tyska SICK. Programmet omfattar lösningar för avskärmning av enstaka maskiner till komplexa produktionsceller. De beröringsfria avskärmningskyddan delar vi in i Ljusbommar och Ljusridåer.

Hemsida: www.sick.se

Ljusrida_SICK_C4000

Ljusridåer SICK

Ljusridån är ett ergonomiskt finger- och handskydd som används när skyddet ska sitta nära riskområdet men inte inkräkta på maskinoperatörens arbete. I kombination med en fotpedal ersätter ljusridån tvåhandsmanöverdonet vid stansar och pressar. Ljusridån kan också fungera som en del av manövreringen genom att man låter systemet starta presscykeln när operatören tar ut händerna ur ridån.

Ljusbommar_SICK_M4000
SICK_L27

Ljusbommar SICK

Ljusbommar används vid ingångar till farliga maskiner och områden. De initierar att maskinen stannar om en människa eller ett fordon passerar in.
SICKs instegsskydd är driftssäkra, robusta och lätta att installera. De har en räckvidd på upp till 70 meter mellan sändare och mottagare. Alla bommar går att få med självövervakande funktion och det innebär att de inte behöver övervakas via en extern övervakningsmodul.