Montering av pressar på löpande band

Det är fortsatt fullt upp i vår verkstad där monteringen av nya pressar och presslinjer går på högvarv. Efter ett bra 2017 ser vi en fortsatt hög efterfråga på nya pressar med varierande automationslösningar även under detta år. Idag har vi två presslinjer som färdigställs för leverans.

Den större är en Chinfong SLX-200 med presskraft 200 ton.  

Modell SLX är en LinkDrive press med reducerad hastighet i arbetsfasen och har en borddimension på 2200 x 900 mm och slaghastighet mellan 35-70 spm.

Pressens centrala styrning är vårt egna FLEXI Pressline som hanterar presslinjens samtliga parametrar under ett och samma programnummer. Pressen är även utrustad med Forwell verktygsväxling för korta ställtider.

Tomac bandanläggning är en kompakt och utrymmessnål enhet med mätande/matande riktverk och haspel på gemensam bottenplatta. Bandmataren har kapacitet att hantera banddimensioner upp till 600 x 3 mm.

Den mindre pressen är en Chinfong modell SC1-160 med presskraft 160.

Modell SC1 är en konventionell excenterpress med en vevstake i kombination med ett s.k. D-stativ för hög stabilitet och minimal deflektion vid maximalt kraftuttag. Borddimension är 1100 x 750 mm med Forwell verktygsväxling och slaghastighet mellan 40-85 spm.

Pressen utrustas med Tomac valsmatarverk och även här vår centrala styrning FLEXI Pressline.