Hursan 500-ton hydraulpress installerad hos Ringsvets AB

Hursan hydraulpress 500ton

Ringsvets AB producerar kundanpassade ring- och rörämnen och är idag marknadsledande i Sverige med leveranser till bl.a. Scania och SKF. Med traditioner från SKF, som drev verksamheten from till 1986, ligger stort fokus även idag på kvalitet och ett ständigt pågående arbete med automatisering för att förbättra och effektivisera sina tillverkningsprocesser.

Ett viktigt steg i detta pågående arbete är den senaste investeringen i en ny automatiserad 500 tons hydraulpress från Hursan. Pressen  ingår i en robotiserad automatcell för ringtillverkning och ger Ringsvets ytterligare konkurrensfördelar i form av ökad tillgänglighet i kombination med förbättrade flöden och kvalitet.

Den nya pressen från HURSAN PRES har en presskraft på huvudcylindern på 500 ton (slaglängd 1000 mm) och mothållscylinder på 185 ton (slaglängd 300 mm). Bord- och löpardimension är 1500 x 1250 mm. Pressen är utrustad med hydraulsystem från Rexroth och styrsystem från Siemens med Secomea modul för extern kommunikation för snabb och effektiv statusuppdatering och assistans vid felsökning.

Leveransen, som slutfördes under Januari, inkluderade transport, intagning till maskinplatsen samt installation och igångkörning

Läs mer om Ringsvets AB på www.ringsvets.se