Hursan hydraulpressar

Olsons Maskinservice AB har tecknat avtal om att representera Hursans hydraulpressprogram i Skandinavien och Baltikum. Hursan Press är en ledande tillverkare av hydraulpressar i Turkiet med en imponerande fabrik i Konya beläget i centrala Turkiet. Tillverkningen omfattar verkstadspressar upp till 200 ton och produktionspressar upp till 3000 ton med kundanpassade automationslösningar. 

Olsons Maskinservice AB har länge sökt en breddning av sitt program för hydraulpressar med fokus på integrerade automationslösningar. Patrik Olson, Marknadschef på Olsons Maskinservice förklarar valet av Hursan;
– Det är främst deras tydliga fokus på kvalitet och eftermarknad som i kombination med ett brett produktprogram som varit avgörande i valet av ny leverantör för hydrauliska pressar, säger Patrik Olson, och fortsätter;
– Det som imponerat mest är främst deras dokumenterade kvalitetsarbete och väl utbyggda R&D-avdelning med stort fokus på Industri 4.0. Med Hursan får vi även kapacitet att leverera kompletta, kundanpassade hydraulpressar med integrerade automationslösningar, sist men inte minst handlar det även om att ge pressanvändarna tryggheten i en stark support vilket underlättas då samtliga pressar från Hursan är uppkopplade till fabrik för status- och serviceövervakning.

Hursan har tillverkad hydraulpressar sedan 1976

Hursan Press började tillverkningen av hydraulpressar i Konya 1976. Konya är en av Turkiets största städer (2.000.000 inv.) beläget 30 mil nordöst om semesterorten Antalya. Under de 43 år man varit verksamma är man idag en ledande tillverkare av hydraulpressar i Turkiet med en export till över 40 länder på 5 kontinenter, majoriteten av dessa till europeiska pressanvändare. Idag är man 60 anställda och produktionsvolymen ligger över 200 pressar/år varav 70 % på export. Programmet omfattar hydraulpressar med presskrafter upp till 3000 ton för en mängd olika arbetsområden. Man tillverkar även verkstadspressar i utföranden upp till 200 ton.

3-e generationen Bagci

Idag drivs företaget av VD Ali Bagci, tredje generationen Bagci, som under sina 10 år som VD utvecklat Hursan till ett modern företag med stort kundfokus. Ali Bagci har under året även varit drivande i implementeringen av ny teknik för service och kvalitetsuppföljning av levererade pressar. MEHMET SARI, Exportchef kommenterar det nya avtalet;
– Olsons Maskinservice har stor kompetens inom produktionslösningar för pressning och automation och en mycket väl utbyggd serviceorganisation vilket kommer att vara helt avgörande i kundernas val av leverantör i framtiden.
– Dagens kundanpassade produktionsanläggningar kräver inte bara ny teknik för produktions- och serviceuppföljning utan även lokal närhet och kompetens för att garantera snabb support och därmed en problemfri produktion för våra kunder; menar Mehmet Sari

Exportchef Mehmet Sari

Fokus på kvalitet och support

Hursan press har stort fokus på kvalitet. Samtliga mekaniska konstruktioner (presstativ m.m.) genomgår analys via ANSYS och FEM (Finita Element Metoden) innan produktionsstart påbörjas. All tillverkning från laserskärning av stativämnen till certifierad svetsning och bearbetning sker i egna fabriken. Detta är också anledningen till att de lämnar 24 månaders garanti på stativ och övriga mekaniska delar.

Bosch Rexroth och Siemens som standard

Som partner och leverantörer har man sedan 10 år arbetet med Bosch Rexroth för hydraulsystem och Siemens för styrsystem. Partners som, inom sina respektive områden, är ledande och driver utvecklingen både vad gäller kvalitet och prestanda med även för att garantera slutanvändaren bäste support och assistans.

Ny tillverkningsfabrik på 23000 m2

Vid vårt besök till Hursan besökte vi även den helt nyuppförda fabriken som står för invigning i början av 2020. Den imponerande byggnaden på 23000 m2 inhyser förutom generösa produktionsytor toppmoderna avdelningar för R&D, kvalitetskontroll och  samt även en separat avdelning enbart  för serviceuppföljning av levererade pressar via uppkopplade modem. En intressant detalj för beställare av nya pressar är den unika produktionsuppföljningen för nya pressar där kunden i realtid via webbkamera kan följa ”sin” press genom de olika produktionsstegen fram till leverans.

I samarbete med Hudraulpartner AB

För Hursan pressar kommer Olsons Maskinservice att arbete i nära samarbete med sitt dotterbolag Hydraulpartner AB i Trelleborg. Hydraulpartner kommer assistera Olsons vid installationer och eftermarknaden i Södra Sverige, allt för att ge kunden närhet till professionell service och support.