Chin Fong Servopressar

Med en servodriven mekanisk press öppnas helt nya användningsområden jämfört med konventionella svänghjulsdrivna excenterpressar. Servodriften tillåter fri programmering av pressrörelsens hastighet, en flexibilitet som ökar pressens användningsområde framförallt inom pressoperationer som dragning, prägling, bockning och finstansning.

Chin Fong har stor erfarenhet av servodrivna pressar och erbjuder ett konkurrenskraftigt standardprogram med presskrafter från 110-200 ton.

 

Chin_Fong_DLS_110-200

DLS 110-200

Modell DLS är en kraftig knäledspress utrustad med SIEMENS servostyrning. Knäleden i kombination med servodriften ger en stabil och flexibel press där rörelsen enkelt kan programmeras för olika behov av pressoperationer. Pressen är utrustad med enkel vevstake byggt på ett stabilt D-format stativ. Vevstaken är linjärstyrd via s.k. PLUNGER GUIDE för att garantera en parallell rörelse även vid snedbelastning i verktyget. Modell DSL byggs i storlekarna 110, 160 och 200 ton.

Chin_Fong_iLS1-C-D_110-260

iLS1-C-D 110-260

Modell iLS1 är en LinkDrive press utrustad SIEMENS servostyrning. Pressen byggs med två stativtyper. Modell C med C-format stativ och modell D med D-format stativ. Modell iLS1 är som standard utrustat med ett användarvänligt styrsystem i-MOTION för enkel programmering av pressens olika rörelsekurvor. Systemet har även möjlighet till automatisk mätning och korrigering av pressens nedre vändläge i realtid. Modell iLS1 byggs i storlekarna 110, 160, 200 och 260 ton.