Chin Fong C-pressar

Chin Fongs C-pressprogram innefattar pressar med 1 alternativ 2 vevstakar vilka kan fås som konventionella excenterpressar eller LinkDrive pressar.

Samtliga pressar både automatpresser som godkända plockpressar utrustas med svenska styrsystem och är CE-märkta. 

Chin_Fong_GRM_80-200

OCP 25-260

Modell OCP har en konstruktion där exenteraxeln är placerad frammåt - bakåt i stativet, självklart med dubbellagrad axellagring runt vevstaken. Detta ger en kompakt konstruktion med rena stativsidor som tillåter generös utrymmen runt pressen.
OCP är lämplig för automatisering där verktygen kan hantera samma slaglängd. Modellen byggs i storlekarna från 25-260 ton och levereras som standard med hydrauliskt överlastskydd, utbalansering, fast slaglängd och stabil, 6-sidig löparstyrning. Vidare är modellen är utrustad med hydraulisk koppling broms som tillåter hög tillkopplingsfrekvens.

Chin_Fong_GRM_80-200

GRM 80-200

Modell GRM har en konstruktion där exenteraxeln är placerad frammåt - bakåt i stativet, självklart med dubbellagrad axellagring runt vevstaken. Detta ger en kompakt konstruktion med rena stativsidor som tillåter generös utrymmen runt pressen.
GRM byggs i storlekarna från 80-200 ton och levereras som standard med hydrauliskt överlastskydd, utbalansering, slaglängdsinställning och stabil, 6-sidig löparstyrning. Vidare är modellen är utrustad med hydraulisk koppling broms som tillåter hög tillkopplingsfrekvens.

Chin_Fong_G2_80-250

G2 80-250

Modell G2 är en excenterdriven press med dubbla vevstakar. Pressen har generöst verktygsrum i kombination med stor tillgänglighet runt verktyget. Pressen byggs i storlekar från 80-300 ton och är utrustad med hydraulisk koppling/bromsenhet för hög tillkopplingsfrekvens.
Modellen är ett bra alternativ när stora verktyg kräver manuell hantering och då investeringsbudgeten inte riktigt når upp till en traditionell 4-pelarpress.

Chin_Fong_GL1_80-200

GL1 80-200

Modell GL1 är en C-press utrustad med LinkDrive system för reducerat hastighet i pressens arbetsfas. Pressen byggs med presskrafter från 80-200 ton. Den reducerade inslagshastigheten ger längre formningstid i verktyget vilket resulterar i minimal återfjädring samt minskade vibrationer och ljudnivår i och omkring press och verktyg.