Stenhöj

Danske Stenhöj, baserat i Barrit utanför Horsens, har tillverkat hydraulmaskiner sedan 1932. Man har genom åren levererat ett stort antal pressar till Sverige med presskrafter upp till 600 ton. Vi har sedan många år ett nära sammarbete både vad gäller maskinförsäljning och som deras servicepartner av Stenhöj pressar i Sverige och Norge.

Dagens pressprogram indelas i två huvudkategorier; Verkstadspressar och Produktionspressar.

Hemsida: www.stenhoj.dk

Verkstadspressar

Verkstadspressar

Stenhöjs program av Verkstadspressar tillverkas i både C-press och 4-pelarutförande. Det gemensamma för denna grupp av pressar är att hastigheten inte överstiger 10 mm/sek. Användningsområdet är brett och Stenhöjs verkstadspressar finns i stort antal hos kunder i Sverige och Norge.

Produktionspressar

Produktionspressar

Stenhöjs program av Produktionspressar tillverkas i presskrafter upp till 1000 ton. Programmet, som idag är baserat på modulsystem, kan enkelt anpassas för olika behov av slaglängder, bordstorlek, arbetscyklar och löparens utformning vad gäller styrningar och och behov av utstötare.

Prisbilden på detta pressprogram är ofta i stark konkurrens med alternativet att bygga om äldre hydraulpressar som inte längre uppfyller kraven på elektrisk och hydraulisk säkerhet.